Zendingsdag 2021: ‘Onderwijs voor de volken’

Op Deo volente zaterdag 26 juni 2021 wordt in de Evenementenhal in Gorinchem de jaarlijkse zendingsdag gehouden. Het hoofdprogramma in de ochtend wordt geheel uitgezonden via een livestream. We hopen dat een klein publiek fysiek aanwezig mag zijn in de zaal. 

Het thema van de zendingsdag is: ‘Onderwijs voor de volken’. Dit zal worden uitgewerkt in meditatieve bijdragen van ds. G.W.S. Mulder en ds. W. Harinck. Directeur P. Eikelboom spreekt een column uit. De hoofdlezing wordt gehouden door Jorge Chancay. Jorge is in Ecuador in opleiding tot predikant. Zijn leermeester Dick Korpel zal zijn lezing vertalen.

Hanneke van der Blonk geeft een inkijkje in het zendingswerk in Coliah, Guinee. Zij gebruikt veel fotomateriaal en eenvoudige taal. Dit onderdeel is dus ook goed te volgen voor kinderen. Het vaste programmapunt Namens ons gaat dit keer over het belang van het thuisfront voor het zendingswerk.

Om de betrokkenheid tijdens het volgen van de livestream te vergroten, biedt ZGG een gratis zendingsdagbox aan. In dit pakketje zit materiaal dat bij de livestream hoort, en wat lekkers om het publiek thuis te verwennen. 

Het hoofdprogramma krijgt een uitbreiding in de middag. In twee rondes zijn er twee live-gesprekken en Teams-ontmoetingen. Deze onderdelen zijn uitsluitend voor mensen thuis te volgen. De Teams-ontmoetingen bieden de kans om in gesprek te gaan met P. Eikelboom of met Hanneke van der Blonk en Marja Korpel. 

Uitgebreide informatie en mogelijkheden tot aanmelden of bestellen vindt u op www.zendingsdag.nl. In de Paulus van mei is een overzichtspagina met de belangrijkste informatie te vinden. Zijn er toch nog vragen? Bel gerust naar het zendingsbureau: 0348-489950. 

Graag tot ziens (via de livestream) op de zendingsdag!

nl_NLDutch