Advent; moet ík daar dan iets mee?

Gevangenen verlangen naar vrijheid. Hongerigen hunkeren naar voeding. Mensen in oorlog willen vrede. Zieken kijken uit naar gezondheid.
Wat is uw verlangen? U heeft een lichaam. Als u gezond bent is dat iets om dankbaar voor te zijn. Een gezonde levensstijl is goed voor iedereen. Een gezonde geest, psychisch stabiel zijn, is ook iets om blij om te zijn. Op tijd ontspannen, geen te hoge werkdruk en het praten over gevoelens zijn belangrijk.

Gelooft u dat u ook een ziel heeft? In de Bijbel staat dat God mensen maakte met lichaam en ziel. Hoe gaat het met uw ziel? Is die gezond? Zou u daar iets aan kunnen doen? De adventstijd is een goede tijd om u te bezinnen op het behoud van uw ziel. En daarvoor verwijst de Bijbel naar het enige middel dat er is. Dat is Jezus. Hij kwam eeuwen geleden uit de hemel op aarde. Hij nam de taak op zich om zielen uit de duisternis te redden en te brengen in het licht. Dat middel is er nog steeds. Ook voor u. Vergeet u niet om in de adventstijd ook voor uw ziel te zorgen?

Advent; uitzien naar de komst van Jezus

  • Deel 1 Advent; wat is het?
  • Deel 2 Advent; wat heb je eraan?
  • Deel 3 Advent; moet ík daar dan iets mee?
  • Deel 4 Advent; aftellen en uitzien.

Elke week zullen we een nieuw deel plaatsen.

nl_NLDutch