Biddag 2022; Bidt, en u zal gegeven worden.

Elk jaar houden christenen een biddag. Een dag speciaal gericht op God en op gebed. Wat is bidden eigenlijk? En waarom zou je dat doen? Bidden is spreken met God. Meer nog: bidden is erkennen dat je afhankelijk bent van God. Want als je bidt, vraag je om iets dat je jezelf niet kunt geven.

Misschien geloof je helemaal niet in God. Of misschien geloof je wel dat er meer is tussen hemel en aarde, maar weet je eigenlijk niet goed wat je jezelf daarbij moet voorstellen. En daarom bid je niet. Maar als je niet bidt, dan zegt God dat je in groot gevaar bent; in levensgevaar! Want of we het nu beseffen of niet, in ons leven zijn we in alles afhankelijk van God. En alleen als je Hem leert kennen, loopt het goed met je af. 

Hoe moet je bidden? 

Met mooie of speciale woorden? Nee, God laat zich niet vielen door lange gebeden met mooie woorden. Hij weet wat er in je hart leeft. Als je bidt, vertel dan maar eerlijk wie je bent en vraag of God wil laten zien Wie Hij is. 

En hoe weet je dan of God je hoort? Misschien heb je al duizend keer gebeden, maar heb je nooit antwoord gekregen. Geef dan niet op, maar luister goed naar wat Hij zegt. Hoe? God spreekt door zijn Woord, Dat is de Bijbel. Daarin staat dat Jezus zegt: ‘Bid, en u zal gegeven worden’. Lees daarom in de Bijbel en bid of God ook tot jou wil spreken. 

Onze biddagdienst bijwonen? 

Dan kan fysiek (Eerste WesterParklaan 19) of online via ons YouTube-kanaal.

en_USEnglish